Terug naar alle Artikelen

Duurzaam ondernemen

Spullen verdienen een tweede kans!

Karina van der Weide zit tegenover mij terwijl ik haar interview. Ze komt rustig over. Een contrast met haar werkelijke leven. Ze heeft een huishouden met drie kinderen, een man, sport, werkt bij Nuon, runt samen met haar zus een eigen bedrijf én maakt van bedrijfskleding duurzame tassen.

Karina, Nuon en een eigen bedrijf. Hoe is dat te combineren?

Ik werk ruim 24 jaar bij Nuon, waarvan de laatste drie jaar bij het online team. Dit doe ik drie dagen per week. De overige vier dagen run samen met mijn zus ons bedrijf waar wij tassen maken van leder. Het is de afwisseling waar ik veel energie van krijg.

Hoe ben je op het idee gekomen om tassen te maken van bedrijfskleding?
Een collega van mij hoorde dat er bedrijfskleding over was binnen Nuon. Omdat zij wist van mijn eigen bedrijf, vroeg zij mij of ik niet wat met de kleding kon. Van daaruit is het idee ontstaan om tassen te maken van oude bedrijfskleding.

Ben je altijd zo zuinig met spullen?
Ja eigenlijk wel. Ik vind dat spullen een tweede kans verdienen. Ik ben tegen verspilling. Daarnaast vind ik het mooi dat tweedehands spullen een verhaal hebben.

Hoe reageert jouw omgeving op je duurzame instelling?
Binnen Nuon zijn ze erg positief. Ik merk dat collega’s steeds meer duurzaam ingesteld zijn. In totaal zijn er 100 tassen gemaakt en de verkoop gaat erg hard. Thuis moeten ze er soms aan wennen. Ik ben dol op tweedehands spullen. Alleen mijn dochter vertelde me laatst nog dat ze zich soms wel schaamt voor de inrichting van het huis, haha.

Welke duurzame boodschap zou jij anderen mee willen geven?
Als je om je heenkijkt kun je heel veel spullen een tweede kans geven. Dus gooi niet alles gelijk weg, maar wees creatief en doe er wat mee. Ze verdienen het.

Ben jij net als Karina ook duurzaam bezig? Deel dan hieronder jouw initiatief. Elke maand verloten wij onder de nieuwe inzenders een tas van Karina. We zijn erg benieuwd, succes!
Lees hier de actievoorwaarden

1 reactie on this article

GoedvoordeWereld
GoedvoordeWereld

Je kunt hier zien hoeveel reputatiepunten GoedvoordeWereld je hebt ontvangen van andere leden.

Nieuwkomer
2 dagen geleden Wat een ontzettend leuk initatief. Het doet me denken aan Seepje, daar hebben ze wasmanden gemaakt van oude KLM-uniformen. Mijn duurzame initiatief richt zich wat algemener: ik geef via mijn blog genaamd 'Goed voor de Wereld' aandacht aan mooie duurzame producten, initiatieven en interview sociale ondernemers en inspirerende mensen.

Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie