Terug naar alle Artikelen

Europride 2016

En toch lig je wakker. Is alles geregeld? Hebben we overal aan gedacht en zal het een succes worden. Dat werd het. En hoe!

Projectteam EUROPRIDE

Je kunt een HBO opleiding communicatie doen of een cursus Prince 2 over projecten, maar je kunt ook met een geweldige projectgroep - die de Europride-boot en alles daaromheen heeft geregeld - meedraaien. Ik heb zoveel geleerd in de afgelopen maanden en ben hen erg dankbaar. In de projectgroep zaten mensen die het er allemaal maar bij deden, die overwerkten en in onze boodschap geloofden:

“Met deelname aan de EuroPride hebben we intern en extern laten zien dat het bij ons de gewoonste zaak van de wereld is om jezelf te zijn.”

Daarnaast hebben we vanaf het begin benadrukt dat we als Nuon midden in de maatschappij staan en dat alle uitingen, die directe invloed op de maatschappij uitoefenen, gezien en gevoeld mogen worden. Een diepe buiging naar alle leden van de projectgroep en iedereen die heeft meegeholpen & heeft meegedacht.

Boot
Surrealistisch, ik kan het niet anders noemen. Vele collega’s stonden al vrij vroeg bij de pontsteiger waar de boot vertrok en kleden zich om of brachten schmink op. We testten de muziek en ons ingestudeerde dansje. Dat, zo vroeg in de ochtend, nog wat stroef aandeed, maar al snel meer souplesse kreeg. Ik bleef dromen. Eerst stonden we een halfuur stil op plaats twintig. Meerdere boten voeren langs ons heen en wisselden blikken, gelach en muziek uit.

Martijn mocht een microfoon lenen en gaf zijn blijk van waardering aan de hele groep. Met zijn helm op en zijn bruine tint hoorde hij echt bij een van de vrijheidsstrijders van die zaterdag. Gedurende de vaart werd het steeds voller met mensen: gekke mensen, open mensen, rare mensen, aangeschoten mensen, mensen met teksten, mensen met zoons en dochters, opa’s en oma’s, mensen die dingen naar de boot gooiden, die meedansten met ons dansje en ons geweldige nummer en maar één vrouw met haar armen over elkaar, die me aankeek, streng, afstandelijk en koud, maar toen ik haar spiegelde moest ze wel lachen.

Niks dan blijheid, vrijheid en openheid. Zeer geslaagd en door de adrenaline blijf je dansen, lachen en zwaaien. https://www.youtube.com/watch?v=JEdSj3xRK6o

Nuon Diversity
Nu doorpakken! Ronald Stahli, Arjan te Wierik en ik hebben vanaf het begin gezegd dat we hier aan mee wilden doen, maar niet zonder door te pakken op het diversiteitsbeleid. We gaan zeer binnenkort zitten hoe we onze diversiteitsgroep meer handen en voeten kunnen geven. Dat we samenwerken met andere bedrijven over verschillende issues. We willen workshops creëren, een benchmark houden en goed binnen Nuon gaan kijken hoe we eruit zien. En het gesprek openen!

Iedereen bedankt voor alles. Een ervaring rijker. Energie voor iedereen!

KamalReageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie