Terug naar alle Artikelen

Waarom Nuon Pride?

Wat doet httphttp://bit.ly/1UcO1un? Meestrijden voor een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn en kan houden van de personen van zijn of haar keuze.

Zoals ik al vertelde in mijn httphttp://bit.ly/2aG51Iu, zijn we vanaf vorig jaar op grote schaal begonnen met ons diversiteitsprogramma. Gesteund door het management zijn veel mensen in het bedrijf aan het nadenken over onze positie in Nederland, Europa en de wereld. Een positie die steeds verschuift. De ene keer wat harder en sneller dan de andere keer en dat zorgt ervoor dat we alert en bij de tijd moeten zijn. Een groot bedrijf kan niet achterblijven als de maatschappij snelle veranderingen doormaakt. Dit besef is echt niet alleen binnen Nuon doorgedrongen, maar ook bij vele andere grote maatschappijen. Bij deze bedrijven, waar duizenden mensen werken, ligt een enorme verantwoordelijkheid op sociaal vlak. De crisis stuurde uiteindelijk iedereen de goede kant op.

Welke kant is dat dan? Ik belicht graag twee facetten. Eén van de goede kanten is de bewustwording dat we ons bestaansrecht enkel en alleen op u kunnen baseren: de klant, medemens en partner in hardwerkend Nederland. U zorgt ervoor dat Nuon kan bestaan. Meer dan ooit zijn we in de samenleving op zoek naar begrip, wederzijds vertrouwen en gesprekspartners die - net zoals wij - aanvoelen dat er een verschuiving in Nederland, Europa of zelfs de wereld plaatsvindt. Bijvoorbeeld als het gaat om schone energie, verduurzaming en betaalbare energie.

Een ander facet behelst de LGBT-gemeenschap. Voor mensen die niet weten wat dit betekent, het is de Engelse afkorting voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgenders. In dit blog kies ik speciaal deze groep (we staan vanzelfsprekend voor diversiteit binnen elke groep), omdat we immers aan de vooravond van een geweldig evenement staan: de Europride. Het hoofdthema is JOIN our Freedom En Nuon doet mee! Yes.

Deze vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daar is hard voor gevochten en ook al heel lang. Dit gevecht, waar op internet talloze artikelen en berichtgevingen te vinden zijn, werd al voor de Tweede Wereldoorlog gevoerd en toen al waren er organisaties die zich officieel inzetten voor de LGBT gemeenschap. Deze lange strijd, die de LGBT-gemeenschap niet alleen kan voeren, duurt voort. Voort , voor mensen in andere landen. Voort, voor elke LGBT die nog vermoord en mishandeld wordt. Er zijn landen waar mensen straf krijgen, enkel en alleen door hun geaardheid. Daarom maakt het voor ons niet uit hoe je geaard bent, bij ons is iedereen welkom. Daarom ben jij bij ons in goede handen.


Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
Bekijk mobiele versie